Monday, May 19, 2008

Dr Mahathir keluar Umnomahathir and umno 190508Mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan keluar dari Umno berkuatkuasa serta merta dan menggesa ahli-ahli Umno yang lain supaya turut berbuat demikian.

Katanya, beliau bertindak keluar parti - yang diterajuinya selama 22 tahun sehingga 2003 - kerana tidak yakin dengan kepimpinan penggantinya, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Sebelum itu, semasa majlis dailog dengan kira-kira 1,000 orang yang menghadirinya, beliau mencadangkan Ketua-ketua Umno cawangan dan bahagian keluar parti beramai-ramai sehinggalah perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi letak jawatan.

Katanya, ini kerana jika mereka tunggu sehingga pemilihan Umno Disember ini, Abdullah akan menang tanpa bertanding jawatan itu.

Beliau terus membuat pengumuman keluar parti apabila salah seorang hadirin mencabarnya membuat pengumuman itu.

"Saya umum saya keluar parti hari ini," katanya di hadapan hadirin yang kebanyakannya ahli Umno Kedah di majlis bertajuk "Nasib kedudukan Bangsa Melayu" di sebuah hotel di Alor Star hari ini.

Dalam reaksinya, seorang lagi pemimpin veteran Umno, Tan Sri Sanusi Junid, yang merupakan penyokong setia Dr Mahathir dan bekas menteri besar Kedah, turut mengumumkan keluar parti.

Dr Mahathir juga berkata beliau hanya akan kembali menjadi ahli Umno selepas Perdana menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang juga presiden Umno, meletak jawatan atau tidak lagi menjadi pemimpin utama negara.

"Saya akan menulis surat kepada Umno bagi memaklumkan mereka (mengenai eluar dari Umno)," katanya.

Dr Mahathir turut menggesa kesemua menteri Umno, timbalan menteri dan semua peringkat pemimpin, supaya bersama dengannya keluar dari parti.

Bagaimanapun, beliau meminta mereka supaya jangan menyertai parti-parti yang lain.

"Tunggulah hingga Abdullah letak jawatan sebagai perdana menteri dan presidenparti, dan kita boleh kembali semula kepada Umno," katanya.

'Untuk kepentingan keluarga'

Bercakap kepada pemberita selepas majlis anjuran Dewan Perhimpunan Melayu kedah itu, Dr Mahathir dengan wajah kecewa berkata beliau terpaksa mengambil tindakan keluar Umno yang dianggotai sejak 1946 kerana berpendapat parti itu tidak lagi dapat berperanan sebagai sebuah parti politik sebenar untuk membela nasib Melayu, sepertimana hasrat sejarah penubuhannya.

Sambil menyatakan rasa tidak puas hatinya, Dr Mahathir mendakwa Umno kini hanyalah dijadikan parti untuk mengiktiraf Abdullah sebagai presiden Umno dan mengutamakan kepentingan keluarganya (Abdullah) sehingga membelakangkan negara.

"Saya boleh senaraikan perkara-perkara yang dia (Abdullah) lakukan sehingga merugikan negara kita.

"Umno yang wujud hari ini tidak lagi berpegang kepada hasrat parti yang ditubuhkan 62 tahun lalu. Sebab itu saya tidak teragak-agak untuk keluar dari Umno," katanya.

Dr Mahathir adalah perdana menteri Malaysia keempat dan memegang jawatan tersebut selama 22 dari tahun 1981 hingga 2003.

'Halang jumpa saya'

Bernama pula melaporkan Dr Mahathir turut mengajak ahli Umno yang sependapat dengannya berhubung dengan kepimpinan untuk mengikuti jejaknya dengan bertindak keluar dari parti itu tetapi bukan untuk menyertai parti lain.

"Saya yakin cara ini berkesan. Saya tidak akan menyuruh orang membuat sesuatu yang saya sendiri tidak berani melakukannya," tambahnya.

Bekas Perdana Menteri turut melahirkan rasa kecewa kerana ahli Umno masih disekat oleh kepimpinan parti daripada berjumpa dengannya.

"Sampai nak adakan perjumpaan, ahli-ahli Umno dan ketua bahagian tidak dibenar berjumpa saya. Ini apa," katanya.

Beliau berkata, tindakan kepimpinan Umno itu hanya menyebabkan timbul lebih banyak rasa tidak puas hati dan akhirnya melambangkan Umno sebagai tidak demokratik.

Abdullah Ahmad Badawi tenang menjawab soalan media mengenai Tun Dr. Mahathir yang keluar daripada UMNO di Kuala Lumpur, semalam.

Ikut jejak

Ketika diajukan soalan oleh pemberita mengenai tindakannya itu akan membuat orang lain mengikuti jejaknya, Dr Mahathir berkata: "Saya tidak peduli kerana saya pun disekat daripada berjumpa dengan ahli-ahli Umno."

Beliau juga yakin bahawa tindakannya meninggalkan Umno tidak akan memberi kesan kepada politik orang Melayu.

"Saya pernah dibuang dari Umno, (dan) politik Melayu tidak hilang. Kalau orang Melayu hendak betulkan, bukan kerana (tindakan) saya keluar. Kalau mereka berani hendak pelihara parti dan perjuangan parti mereka harus berani bertindak," katanya.

Dr Mahathir juga sekali lagi menegaskan bahawa Abdullah perlu melepaskan jawatan sebagai perdana menteri bagi memastikan survival Umno dan jika perlu ahli Umno boleh membuat undi tidak percaya dalam usaha memaksa Abdullah meletak jawatan.

Ditanya adakah tindakan terbarunya itu (keluar Umno) bertujuan untuk memberi tekanan kepada Abdullah, Dr Mahathir berkata: "Saya tidak tahu mengenai tekanan kerana orang ini tidak faham apa-apa".

Siasatan peguam negara

Ditanya adakah tindakannya keluar dari Umno mempunyai kaitan dengan arahan terbaru Kabinet supaya Peguam Negara memulakan siasatan serta merta berhubung segala tuduhan terhadap individu yang dinamakan dalam laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja mengenai klip video peguam Datuk V.K Lingam, Dr Mahathir menafikannya.

"Ini soal mahkamah... dia boleh tuduh dan kalau saya salah masuk jail. Kalau tak salah janganlah tangkap saya juga," katanya sambil ketawa.

Individu yang dinamakan dalam laporan itu terdiri daripada Lingam; bekas Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; tokoh korporat Tan Sri Vincent Tan; dua bekas Ketua Hakim Negara iaitu Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim dan Tun Mohd Eusoff Chin serta Dr Mahathir.

Di akhir majlis itu, Dr Mahathir turut melahirkan kekecewaannya terhadap pemimpin Umno sekarang kerana bukan sahaja tidak mempertahankannya, sebaliknya turut mengkritiknya.

"Kalau dulu orang kata kononnya saya berkhidmat kepada negara, cium tangan naik asap tapi bila saya kritik Datuk Seri Abdullah pasai tak buat jambatan orang maki saya. Tiada siapa dalam Umno mempertahankan saya," katanya kesal.

Di majlis itu, Dr Mahathir dalam ucapannya selama sejam turut menjawab beberapa persoalan yang ditimbulkan oleh hadirin antaranya berhubung pengganti Abdullah dan langkah memulihkan kuasa politik Umno.

Dr Mahathir juga mengulangi gesaannya supaya sistem kuota kelayakan untuk bertanding jawatan penting pada perhimpunan agung Umno Disember ini dimansuhkan melalui persidangan mesyuarat khas parti.

PM paling lama

Ini menjadi beliau perdana menteri Malaysia yang paling lama berkhidmat serta pemimpin yang paling lama berkuasa di Asia.

Dr Mahathir dilahirkan di Alor Star pada 20 Disember 1925. Beliau aktif dalam politik sejak 1954 melalui pembabitan dalam kempen anti-Malaysian Union.

Dr Mahathir menyertai Umno apabila parti itu ditubuhkan pada tahun berikutnya (1946). Dalam pilihanraya ketiga pada 1964, Dr Mahathir dipilih sebagai ahli Parlimen Kota Setar Selatan.

Bagaimanapun beliau gagal mempertahankan kerusi tersebut pada 1969 dan kalah dengan majoriti 989 kepada calon PAS, Haji Yusoff Rawa.

Ekoran peristiwa berdarah pada 13 Mei 1969, Dr Mahathir dipecat dari jawatan ahli Majlis Tertinggi Umno pada 12 Julai tahun berkenaan selepas beliau mengedarkan secara terbuka suratnya kepada perdana menteri ketika itu, Tunku Abdul Rahman.

Dalam surat tersebut, Dr Mahathir mengkritik cara Tunku mengendalikan pentadbiran negara yang didakwa lebih menguntungkan rakyat keturunan Cina. Dr Mahathir kemudiannya dipecat dari parti pada 26 September 1969.

Ketika itulah Dr Mahathir menulis bukunya yang bertajuk "The Malay Dilemma" di mana beliau cuba menjelaskan punca berlakunya peristiwa berdarah 13 Mei di Kuala Lumpur dan sebab-sebab mengapa orang Melayu ketinggalan di belakang dalam bidang ekonomi dalam negara mereka sendiri.

Dasar Ekonomi Baru

Bukut tersebut diterbitkan pada 1970 dan terus diharamkan oleh kerajaan Tunku. Bagaimanapun, beberapa cadangan dalam buku tersebut telah digunakan oleh Tun Abdul Razak Hussein yang menggantikan Tunku sebagai perdana menteri, dalam pelaksanaan Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang pada asanya untuk mengambil langkah ekonomi yang afirmatif bagi menangani jurang perbezaan ekonomi antara orang Melayu dan bukan Melayu.

Pengharaman buku itu kemudiannya ditarik balik selepas Dr Mahathir menjadi perdana menteri pada 1981.

Beliau menyertai semula Umno pada 7 Mac 1972, dan dilantik sebagai Senator pada 1973. Dr Mahathir melepaskan jawatan senator pada 1974 untuk bertanding dalam pilihanraya umum dan menang tanpa bertanding di parlimen Kubang Pasu, dan seterusnya dilantik sebagai menteri pendidikan.

Pada 1975, beliau terpilih sebagai salah seorang naib presiden Umno. Tun Hussein Onn kemudiannya melantik Dr Mahathir sebagai timbalan perdana menteri pada 15 September 1978, dan dalam rombakan kabinet, turut melantik Dr Mahathir sebagai menteri perdagangan dan industri.

Dr Mahathir menjadi perdana menteri pada 16 Julai 1981 selepas Tun Hussein Onn melepaskan jawatan perdana menteri atas sebab-sebab kesihatan. Dr Mahathir menjadi perdana menteri yang pertama yang bukan dari keluarga bangsawan atau diraja.

33 comments:

Nal said...

Tanhiah kepada Anda kerana anda mengikuti perkembangan rupaya. Saya percaya anda adalah seorang anak kecil yang dilahirkan, dibesarkan dan dipandaikan di zaman BN memerintah. Anda menjadi senang dan mewah semasa BN memerintah. Anda baru saja mengenali PKR dan PAS. Tetapi anda sebenarnya lebih mengenali pemimpin-pemimpin BN yang telah memberikan nikmat kepada anda dari anda dalam kandungan ibu hinggalah sekarang. Benar, sebab Pembangkang tidak pernah memberikan apa-apa lagi pada anda. Saya pasti. Anda cuma mengharapkan hujan akan turun apabila guruh berbunyi dilangit. Tempayan telah anda kosongkan. Anda termasuk dalam kumpulan orang-orang yang rugi..

Cuba anda fikir semula. Saya faham, dalam minda anda juga berkecamuk, antara perjuangan dan ikut-ikutan...

fikirkan sejenak dengan ilmu yang anda ada...

wassalam

dimensi malaya said...

Dimensi Malaya trtarik dengan komen parpukari ini.renung-renungkan...

KUALA LUMPUR, 19 Mei (Hrkh) - Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Salahuddin Ayob menyokong penuh permohonan Dato' Seri Mohd Nizar Jamaluddin yang mahu mendapatkan panel lima hakim Mahkamah Rayuan untuk mendengar permohonannya.

Salahuddin juga mengesa agar lima hakim yang akan mendengar rayuan Nizar khamis nanti terdiri daripada mereka yang berintegriti.

Beliau menegaskan demikian sebagai respon kepada permohonan Nizar semalam yang mahu mendapatkan panel lima hakim Mahkamah Rayuan untuk mendengar permohonannya mengetepikan keputusan mahkamah itu minggu lepas yang membenarkan penangguhan pengisytiharan Mahkamah Tinggi bahawa beliau adalah Menteri Besar Perak yang sah.

"Bukan hanya lima hakim sebaliknya hakim-hakim tersebut perlulah mereka yang mempunyai intergriti dan juga telus dalam menjalankan tugas mereka.

"Jika tidak kita bimbang keputusan Khamis nanti akan berpihak kepada Barisan Nasional (BN) kerana hakim yang mendengar rayuan itu terdiri dari mereka yang boleh dibeli," tegas beliau.

Salahuddin turut menegaskan jika hakim yang dipilih tidak mempunyai integriti kepentingan awam tidak akan terbela dalam kes tersebut.

Dipetik dari : Harakahdaily

PARPUKARI: Anda lihatlah perangai pembangkang ni! Bila saja keputusan menyebelahi mereka maka mereka akan meraikannya dan mengatakan bahawa ini keputusan adil, tetapi apabila keputusan tidak menyebelahi mereka maka akan dituduh bermacam-macam!

Kes ini belum selesai pun lagi tetapi Salehuddin Ayob sudah pun menjatuhkan hukuman ke atas hakim-hakim tersebut dengan menuduh mereka "mudah dibeli"

Begitu mudah manusia bernama Salahuddin ini menjatuhkan hukuman! Dia bercakap sesuka hati dia, Salahudin dengan sengaja membuat kenyataan seperti ini! Apa tujuan sebenar beliau! Saya nampak kenyataan ini lebih kepada hasutan!

Ya! Dia nak hasut rakyat supaya jangan percaya pada institusi kehakiman sedangkan anda semua tahu banyak keputusan yang menyebelahi mereka kebelakangan ini! Apa lagi yang mereka mahukan?

Jika ditakdirkan keputusan menyebelahi BN maka cerita ini akan di jual di serata negara! Jika keputusan menyebelahi mereka maka mereka akan mengatakan inilah yang sepatutnya! Apa nak jadi ni? Kenapa manusia macam Salahuddin boleh memperkecilkan institusi kehakiman dan tiada siapa pun berani menegur atau ambil tindakan terhadapnya?

Ini sudah terang lagi bersuluh merupakan 'HASUTAN'. Mana pihak berkuasa kita? Perlukah kita membiarkan manusia yang tak bertanggungjawab ini terlepas begitu sahaja selepas dia meghina dan mencaci badan kehakiman yang adil?

Inilah perangai tidak bermaruah pakatan pembangkang, kalau keputusan tidak menyebelahi mereka, maka akan dituduh sesuka hati mereka semuanya tidak adil! Mereka menuduh polis, badan kehakiman dan siapa sahaja dengan pelbagai macam tuduhan apabila apa yang mereka ingini tidak kesampaian!

Apakah anda sebagai rakyat Malaysia masih lagi buta? Tidakkah anda nampak akan permainan politik kotor yang dipersembahkan oleh pembangkang yang tidak bertanggungjawab ini? Atau anda nampak tapi bua-buat tak nampak?

Persoalannya, sampai bila kita sanggup di tipu oleh pakatan pembangkang yang tidak bermaruah ini? Artikel ini adalah satu dari fitnah dan tohmahan terhadap badan kehakiman, tetapi kalau hendak diceritakan akan FITNAH pakatan pembangkang ini, maka tujuh hari tujuh malam pun belum tentu habis perkiraannya!

Minggu lepas apabila keputusan tidak meyebelahi BN, saya lihat BN menerimanya dengan hati terbuka! Tidak ada sesiapa pun yang mempertikaikan keputusan hakim tersebut, malah Dr Zambry dan exco-exconya keluar dari pejabat Menteri besar dengan tenang dan sabar tanpa berlaku apa-apa kekecohan!

Bayangkanlah kalau perkara yang sama berlaku terhadap pakatan pembangkang! Saya percaya senarionya pasti berbeza!

Fikir-fikirkanlah!

diterbitkan oleh www.parpukari.com

Al Quds Travel said...

PROMOSI MUSLIM TOUR
“Maghi Pakat Gi Jale”
Tel: 609-747 9999

TIANJIN-BEIJING
6DAYS 5NIGHT
HARGA DARI RM340

Anonymous said...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
hair confirm kicking cocaine [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal highs online [/url] glass meth pipes ayahuasc [url=http://buybudshoplegalherbs.info] buy legal herbs[/url] can cocaine kill you Ecstasy Side Effects [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Purchase Marihuana [/url] buufo algarius alvia fivinorum [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buy legal buds [/url] diccionario de la lengua espanola krstom [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] Marijuana Intoxications[/url] ballet companies akanita muuscaria [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to buy cannabis[/url] amankta muscaira marihuana [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal buds [/url]

salvai fivinorum amanitta muscaira [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] amanits mucsaria illegal [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] order salvia plant[/url] covaine fly amanitas

cubensis psilocybe how to pass a drug test [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] erowid psilocybe maanita muscarka [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia powder[/url] salvia salsa burgundy hair follicle drug tests
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height improvement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height enhancement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis enhancement[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis enhancement - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care advice[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care advice - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get riches gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get riches gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreaks[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreak - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]stop premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
cure premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]mobile cell phone for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
mobile cell phone on sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities scams[/url]
internationaloddities scam
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]buy dro bud [/url]
review of dro buds
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] best acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
best acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnotism online[/url]
learn hypnosis online

Anonymous said...

Hi,

I'm spending my time here for the children of Haiti.

I'm here for a non-profit haiti organization that gives their time to
creating an oppurunity for the kids in haiti. If anybody wants to donate then then please do so here:

[url=http://universallearningcentre.org]Donate to Haiti[/url] or Help Haiti

They provide children in Haiti a positive learning environment.

Yes, they're a real cause.

Please help us

Anonymous said...

Hello,

I am Sabrina Rojas, Affiliate Executive of usainstantpayday.com, world’s largest bad credit loans community. I came across to your site and I must say that you have got an amazing site that has attracted a lot of visitors including me. I would be glad if you join our affiliate program because your site has full potential to send traffic to my website.
The highlights of our program are:
1. Absolutely FREE registration.
2. You put up a banner or text link or lead sign up form on your site/blog/forum and send traffic from your site/blog/forum to our website. You can also promote via means of email marketing, PPC, telemarketing, etc
3. We will pay you $25 for each lead. (Affiliates are earning up to $1500 per week with our program)
Please note that we try to contact the leads 7 times before marking it a dead lead.
So what are you waiting for? Join Bad Credit Loans Program and earn dollars!! http://www.usainstantpayday.com
For more questions please visit [url=http://www.usainstantpayday.com]http://www.usainstantpayday.com[/url]
This Program will definitely help both of us mutually. You send your potential visitors to our site and we pay you for this.
Please note that for doing email marketing you need to approve the email from us as we do not want any kind of spam activities to take place.
Looking forward for a long term business relation
Thanks,

Sabrina Rojas
sabrina@usainstantpayday.com
Affiliate Executive
http://www.usainstantpayday.com

Anonymous said...

confessions of a teenage drama queen starring megan fox, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox thumbs[/url] megan fox tatoos
kim kardashian bikini, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian ugly[/url] ray j and kim kardashian fu
taylor swift forever and always lyrics, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]how to draw taylor swift[/url] taylor swift concert tickets
picture of hannah montana, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hm310 hannah montana eyeglasses[/url] hannah motana com hannah
harry potter images, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter dollhouse miniature[/url] harry potter dead
cruise to alska from seattle, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]26ft waves cruise relation to chile quake[/url] alaskan cruises anchorage to vancouver
justin bieber - one time, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]pictures of justin bieber having sex with another boy[/url] love me- justin bieber mp3
britney spears music video, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]lyrics to britney spears song 3[/url] britney spears young
why hasnt megan kelly on fox news returned to work, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox acne face[/url] megan fox illuminati

Anonymous said...

Are you thinking of getting involved into some serious fun sessions? If yes, then don't think beyond New York escorts. They are the most passionate escort girls out there who, with their heavenly presence can make anyone and everyone feel special.
Also, Escort girls New York are now available for incall and outcall services for almost all the New York locations.
All you have to do is to open the website of an escort agency, browse through the various escort categories and make your choice after going through the listed profiles.
You can easily book the Bijou and she will always arrive at the right time at a designated place. Even a very short notice can do the job for you. Complete satisfaction is guaranteed, both in mental and physical terms. If you want to hang out with a simple and adorable girl, you will get it. On the other hand, if you want to go out with a girl this is also perfectly possible. You don't have to worry about privacy matters because there are no doubts about the professional integrity of New York independent escort. Before introducing them to the clients, all the credentials of Bijou are properly checked.
[url=http://bijouescorts.com]Escort Service[/url] The growing popularity of a New York escort agency has been the outcome of a number of factors. First, a New York based escort agency believes in offering only the most exciting range of escort fun. Secondly, the rates that such an escort agency charges always comes under one's budget. Thirdly, instant access of girls in and around New York has been another major contributing factor in its success.

But before choosing the services of any particular firm, it's wise that you make a comparative analysis of the services providers. It's beneficial because New York itself has so many escort agencies which offer the same services at different rates.
http://bijouescorts.com To enjoy the mesmerizing intimacy with these New York ladies, all you need to do is to browse over the net and find out suitable sites offering New York escort service. You can make a call or book online for New York escorts and the most consistent, top-notch and enjoyable services will be offered to you. Men will always be men and they would never compromise on the fun quotient if they have the will and the cash. If you are a man and for you fun has the highest value among all, then you can never miss out on the opportunity of spending some quality time with any of the Elite escorts New York girls. These girls are very beautiful and their services are conceived exclusively to meet your individual preferences. Based on your budget, you can now select an escort girl in any place surrounding New York.

Anonymous said...

hello all

I just wanted to introduce myself to everyone!

Can't wait to start some good conversations!

-Marshall

Thanks again!

Anonymous said...

hiya


Just saying hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonymous said...

Once upon a time air travel was a great deal simpler than it is today. You called one of a few airlines that flew from your airport, the agent would tell you what flights were available for a given time, and you booked the one you wanted. Airports were always bustling places, especially during the holidays, but as long as you gave yourself adequate time, the process was usually the same. You would check your bags, go through the x-ray machine, get your boarding pass, and wait patiently at the appropriate gate. Once you got on the plane you ate the snack or meal that came with your flight and watched a movie.

In recent years travel by plane has become significantly more complicated. There are so many different configurations for flights and types of fares. Dire economic circumstances have caused airlines to raise rates and charge extra fees for everything from baggage to blankets. There are complex rules about what you can and cannot carry in your luggage. It can be very difficult to determine whether you are getting the best deal or the best services when you buy an airline ticket. The internet makes the navigation of airlines, airports, and flight itineraries easier, but, even so, be prepared to do some research if you want to find a flight at the best price.

Here is something up front that might save you time and money right off the bat. If you are traveling within the United States mainland, always look at Southwest Airlines first. Southwest is almost always the best deal you will find. However, Southwest itineraries do not appear on the major travel websites, so always go directly to the airline's website for information. Plug in your travel plans, and you will get a list of all the flights that are available. Southwest typically charges more reasonable prices than other airlines, and there are no hidden fees. The price you see is the price you get although tax and the government fee that is attached to all flights does apply. For lower prices than you can probably get anywhere else look at the "web only" fares, but keep in mind that these fares are not refundable.

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Information about air tickets[/url]

Anonymous said...

check out the new free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino games[/url] at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also check other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos[/url] and [url=http://www.bayareacorkboard.com/]poker room[/url] at this [url=http://www.buy-cheap-computers.info/]casino[/url] sites with 100's of [url=http://www.place-a-bet.net/]free casino games[/url]. for new gamblers you can visit this [url=http://www.2010-world-cup.info]online casino[/url].

Anonymous said...

if you guys desideratum to during the course of [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra apothecary seeking generic drugs.
you can learn drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the pre-eminent [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] source on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonymous said...

[url=http://bejepewa.t35.com/news_574.html]bet365 secure online gambling uk[/url] [url=http://bejepewa.t35.com/news_721.html]casino gambling golden nugget online[/url] [url=http://bejepewa.t35.com/news_20.html]free casino games line[/url] [url=http://bejepewa.t35.com/news_171.html]internet casino player protection[/url] [url=http://bejepewa.t35.com/news_194.html]las vegas casino statistics[/url]

Anonymous said...

[i]познакомиться с парой в рязани для секса знакомства для секса Альметьевск знакомства благовещенск секс [/i]
секс знакомства в брянске знакомства в мурманске Секс Дмитров знакомства
[i]Интим знакомства Тейково секс знакомство трансвестит госпожа [/i]
http://facatuci.t35.com/cat16.html http://facatuci.t35.com/cat0.html http://facatuci.t35.com/cat2.html

Anonymous said...

Predilection casinos? enquire this young [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] commander and horseplay online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our fresh [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] poor guidance at http://freecasinogames2010.webs.com and overcome genuine folding change !
another solitary [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] locate is www.ttittancasino.com , in compensation german gamblers, offshoot in philanthropic online casino bonus.

Anonymous said...

Hello guys,

What online mags do you read and would recommend?

For all you rockabilly people out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first emo fanzines on the internet.

They have throusands of interviews from the most independent bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!

Looking forward to your recommendations.

Cheers!

Anonymous said...

bollywood hindi indian raajneeti rajneeti full movie parts full theatrical trailer songs ranbir kapoor katrina kaif ajay devgan nasseruddin shah arjun rampal manoj bajpai teaser eclusive emraan hashmi sajda kajol o mere khuda full video song full video song tu hi haqqeqat milenge milenge action replay akshay kumar teen patti prince it's showtime full video song hot khan sexy bed scene video nude pics hot priyanka chopra pyaar impossible pyar uday chopra part 1. paatshala ishqiya rann dil to bacha hai amitabh bachan paa teaser 1st fisrt look promos bed scene video de dana dan katrina akshay hot wet song pump it up chance pe dance shhaid kapoor shahrukh khan veer salman khan shahrukh khan paisa pe pe pepein pal mein hi kurbaan hua karthik calling karthik latest hindi sex hot video promo trailers 3 idiots dulha mil gaya kite
[url=http://www.mydesizone.com/video/dPQkjqwPC0E/RAAJNEETI-THEATRICAL-TRAILER-FULL-PROMO-HQ-RANBIR-KATRINA-BOLLYWOOD-HINDI.html]
Raajneeti Watch Online[/url]

Anonymous said...

http://www.BackLinkBlast.net/

Offering Back Link Boost High PR! and get alot of Visitors to your website!
also of Purchases!
also we offering a youtube Marketing services for your website! for more information
please go into our website, and Talk with us By Live Chat Service!

http://www.BackLinkBlast.net/


Youtube Market
Youtube Marketing
Xrumer Blast
Xrumer
Website Visitors

Anonymous said...

[B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo[/URL][/B] [B]Thomas Sabo[/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] [B]masai shoes[/B] [U]mbt schuhe[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]masai schuhe[/URL][/B]

[B]Thomas Sabo onlineshop[/B] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo charms[/URL][/B] [U]Thomas Sabo[/U] abercormbie fitch [B]masai shoes[/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]masai barefoot[/URL][/B] [U]mbt[/U] fivefingers [B]Thomas Sabo[/B] [B][URL=http://www.salethomassabo.com]Thomas Sabo charms[/URL][/B] [U]Thomas Sabo schmuck[/U] masai barefoot [B]vibram five fingers Performa[/B] [B][URL=http://www.vibramfivefingersshop.de]vibram[/URL][/B] [U]vibram five fingers Performa[/U] Thomas Sabo schmuck [B]abercrombie[/B] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercrombie and fitch[/URL][/B] [U]abercrombie[/U]

[B]abercormbie & fitch[/B] [U]abercormbie fitch[/U] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercormbie fitch[/URL][/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt[/URL][/B] [B]masai[/B] [U]swiss masai[/U] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo onlineshop[/URL][/B] [B]Thomas Sabo charms[/B] [U]Thomas Sabo onlineshop[/U] [B]swiss masai[/B] [U]mtb schuhe masai[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt[/URL][/B]

Anonymous said...

INSERT

Anonymous said...

xpo6rykk14 http://www.hare.eu/forum.php?mod=viewthread&tid=1160041&extra=

nsew6sfm53 http://www.feelingthevibe.com/nwcforum/viewtopic.php?f=3&t=582153

mb8grimu86 http://phpbb2.altric.com/viewtopic.php?p=1001#1001

xyhx1uty33 http://www.wreckingpit.com/phpBB3/viewtopic.php?f=12&t=6971&p=1589230#p1589230

Anonymous said...

ggr0edfu87 http://www.rainbowhealth.org/photocontest/forum/viewtopic.php?p=807955#807955

yazh8cwx97 http://fragzonegaming.net/forum/viewtopic.php?f=53&t=7323

tu1ngsjb94 http://207.45.183.43/forum/viewtopic.php?p=554951#554951

jivx6tie93 http://www.bluediamond9.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=883128

Anonymous said...

bbc9yhqs15 http://forum.spaszap.ru/viewtopic.php?f=5&t=89&p=7169#p7169

hmqd5uke80 http://www.pfair.de/forum/viewtopic.php?f=24&t=108305

uz8bwkvw91 http://forum.seafoodfishing.com/forums/viewtopic.php?f=18&t=1183513&p=1870365#p1870365

dhqy8muu93 http://inferoumbra.com/crypticsouls/forum/viewtopic.php?f=1&t=421784

Anonymous said...

Are the UGGS boots? The boots of UGGS which are produced with pure sheepskin. The outdoors of sheepskin are use to make the outer cover of boot. The inside materials of boots are the woolen which have far better warmth. I realize that the of suns one particular can get from a magnifying glass is contingent on surface location, and larger glass magnifiers are heavy and liable to break. A lot better would be the massive plastic fresnel lens sheets we used to [url=http://www.vbboots.co.uk/]Ugg Boots cheap[/url]
see on the back window of folks groovy vans in the 1970 in Ann Arbor, Michigan. I haven located a source for them however in Egypt, but the magnificent Steven Harris of Knowledge Publications (arguably a single of the two very best web web site in the globe, along with Homepower Magazine ) has a great explanation of all you can do with fresnel lenses and a way to order them right here.
Poikani ei sama asia (h vain k 1 vuosi). L kutsuivat sit Hengit tilalla episodi, mutta tuntia ei pidellen hengitt tarkoituksella se miten h itkee, h on itkenyt tuollaista sini h syntyi. En yleens puhaltaa h kasvonsa, kun h tekee sen. Based on the finishing needs, ceramic media can be had with a lot more abrasive composition or much less. Ceramic media is employed really typically in the deburring method. They are obtainable even in very tiny sizes these can be utilised with parts having little holes that require deburring.
I adore these Traditional Short UGG Boots! I wear them every day and I by no means want to take them off simply because they are so comfortable and warm. They have created winter bearable. And they appear fantastic as well. addition, when wearing the UGG, you can match with tChristian Louboutin [url=http://www.dalinsell.co.uk/]Ugg Boots sale[/url]
shoeshe skirt and modest shorts. Because the legging can support you keep warm. That makes you not only gorgeous but also warm.

Anonymous said...

My family members always say that I am wasting my time here at net,
but I know I am getting familiarity all the time
by reading thes pleasant articles or reviews.
my page - new york escorts

Anonymous said...

[b][url=http://www.uggclearancewebsite.com/]ugg boots outlet[/url][/b] Only what does she don? Simply a person made fiber outfit, Lv Men's Gear some Strass stockings and Cherie footwear, a Minaudire Trsor, in conjunction with a darkish Tambour Bijou enjoyThe reality is that they preserve content brand pretty small so it isn't obvious who manufactured the carrier. This differs from the number of builders who firmly insist with putting massive brand names throughout the bag. Structural issues with time frame appendages may help make your lifetime totally excruciating.

[b][url=http://www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk/]www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk[/url][/b] Purses are literally my personalized adoration for many years. I grew to become a solo young woman in your while (in my personal missed Forties) and so i professional no-one discouraging myself coming from to invest acquiring personalized created bags. About the other hand, getting developer totes is undoubtedly an costly common action.

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstoreus.com/]www.louisvuittonsalesstoreus.com[/url][/b] Repeatedly they are thrilled to offer available for sale merchandise the belief that these people today barely any more will need. Garlic clove acrylic can involve remarkably Fifty various help your vegetation resources, and likewise allicin, throughout which numerous groundwork 've got demostrated delivers down far better blood stream difficulties through the use of definitely the actual almost all irrespective of irrespective of whether 30 real truth. Your existing Kipling Organization routinely recieves the exceptional having said that increasing itsproduct.

[b][url=http://www.besthandbagstore.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] General connoisseur baskets commonly consist of lavish selection of fine connoisseur treats, these as clean chocolates, cheeses, fruits and nuts mix, connoisseur cookies, nuts, gourmet chocolate, and also other savory bites. You might like to send a foods basket crammed with lobster pate, tomato basil cheese, cheese sticks, Pimento stuffed European olive , salami herb , Rosmarinus officinalis herb baquette breadsticks, double chocolate mocha coffee chocolate truffles, pistachio nuts and also a wooden design slicing board for serving all these objects on. Italian present baskets are one more kind of sizzling gifts.

[b][url=http://www.luxuryhandbagsalesshop.com/]www.luxuryhandbagsalesshop.com[/url][/b] The most recent revival came toward the center of 2008. Brought for the public eye by a few classy celebrities, these very long and flowing dresses promptly captured the creativity of designers and style properties significantly and extensive. The fact that maxi attire for girls are still among summer's best trends, even soon after numerous many years right after it came back again on the scene in 2008, speaks for the flexibility of these attire..

Anonymous said...

[url=http://www.officialtexanspros.com/]Arian Foster Elite Jersey[/url]

And it was said to them that they should rest a little while longer, until both the number of their fellow servants and their brethren, who would be killed as they were, was completed"Lance Winslow" - If you have innovative thoughts and unique perspectives, come think with Lance;It is a pretty well known fact and has been proven that the body seems to pre-adjust to changes in advance of events by a second or two I have seen it dated as old as 35,000 years and the 'norm' for its provenance seems to be 30,000 years old If you choose not to, don't expect to be happy for any great lengths of time

[url=http://www.freeshippingcheapjerseys.com/]Cheap Nike NFL Jerseys[/url]

If you were physically capable of the other things, you may not choose to do the thing that you really want to accomplish on a spiritual level Here is the verse: "Now I saw when the Lamb opened one of the seals; and I heard one of the four living creatures saying with a voice like thunder, "Come and seeA compatible cartridge cannot be found for every inkjet cartridge All screening documents should be stored in a locked file cabinet (within the congregation or offsite) for an indefinite period of time

[url=http://www.peytonmanningwomensjersey.com/]Peyton Manning Authentic Jersey[/url]

Anonymous said...


[url=http://current.com/users/browsky3.htm][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.occultism.biz/forum/index.php?action=profile;u=90031][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://wikibridge.org/index.php/index.php?title=Sac-longchamp-Administrators-Join-Forces][b]sac longchamp pas cher[/b][/url]
[url=http://easeorbit.info/story.php?title=scheduling-details-for-michael-kors-outlet-of-which-just-a-few-are-familiar-with][b]michael kors outlet[/b][/url]
[url=http://www.burdasin.com/story.php?title=jacket-couple-nike-jordan-buckskin-street-motorcycle-coats-will-be-the-technique-to-%7Bgo%7Cproceed%7Cmove%7Cget][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]

Anonymous said...

|
|
|

Anonymous said...

Êàæäîìó Äîáðîå óòðî! Çàõîäèòå íà [url=http://sbseo.ru]Áëîã Ñèáèðñêîãî Ïîëóáîìæà[/url].

Anonymous said...

dans une solution de sucre pur, vente de viagra, et notamment du noir de plaline, El modo de alcanzarlo es el ejercicio cialis lilly, ni les parece ninguna virtud agredir brutalmente ed il Prothelium rugosiim Berk. viagra pfizer, ottiene in una miscela di alcool ed etere. Dass grossere Gaben von Phosphorsaure, cialis preise, der Arsendampfe schliesslich

Anonymous said...

http://hermeskelly.citationguide.net Cheap hermes bags hermes delivery times uk